2010. március 17., szerda

Népi hímzés alapfokon...:)


Ígértem,hogy majd mutatom mit is tanulgatok éppen...nem ér nevetni:)

Egy kis könyvjelzőn kezdtem az alapokat.Úgy nézzétek,hogy a mintát is én festettem az anyagra,majd laposöltéssel és láncöltéssel hímeztem .

A mintát ki kell másolni egy pauszpapírra/zsírpapírra majd egy vastagabb tűvel ,jó sűrűn átlukasztgatni a minta vonalát(de ne túl sűrűn,mert akkor kiszakadhat a festésnél).
Ha ez megvan a mintát a megfelelő helyre kell rögzíteni - jelen eseteben az egyik kezemmel leszorítom  az anyaghoz,a másik kezemmel vatta segítségével belenyomkodom a festéket az apró lukakba...és már kész is az előfestett minta:))

A piros szín nem tartozik a kedvenceim közé,de nem olyan egyszerű fonalat találni ám ehhez a hímzéshez!!... anyukám maradék fonalai között kutakodtam:)Régebben hímezte a képen látható táskát,így megmaradtam én is a pirosnál:) A fonal vastagsága is érdekes ...kikísérleteztük,hogy  kb. a 2-es vastagságú fonal a jó ezekhez a hímzésekhez ,és az is fontos,hogy 50% gyapjú,50% acryl legyen!
Az anyag szélét horgolással(kis pikóval) díszítem...:)

 

A Székely Sampler 3-4. részét is mutatom,ha már a népi hímzésnél tatunk:)



Köszi Barbi a lehetőséget!


6 megjegyzés:

  1. nevetni?? nekem nagyon tetszik, de igazán!:)

    VálaszTörlés
  2. Nahat, hogy Nalad mennyi szepseget latni! Nagyon szep a konyvjelzod, es az Anyukad altal himzett taska is! Na es a SAL.... Mennyi szepseg!

    VálaszTörlés
  3. Szia Melinda ! Nagyon szép, nekem is nagy kedvenceim az ún. írásos minták.
    Fonalak közül pedig a jó öreg Volga hímző a nyerő, még gyártják, csak nagyon sok helyen nem tartják,mert kicsi rá a kereslet.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy, tök jó, hogy kipróbálod, megtanulod!

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Vastag pausz az ideális a drukkoláshoz (így hívják a minta átnyomkodását). Nagyobb mintáknál érdemes elgondolkodni a varrógép bevetésén a lyukasztgatáshoz. Persze a lehető legvékonyabb tűvel, cérna nélkül.
    Az átnyomkodáshoz a rongylabda ami leginkább bevált.

    Hátha más is tervezi elsajátítani :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...