2024. január 12., péntek

Mezőberényi hímzés

A következő mezőberényi hímzés is elkészült , amelyből egy díszpárna lett.

Az Aszakkör oldalán található instrukciók alapján és az ebben a témában írt, korábbi bejegyzéseim, videóim alapján könnyedén elkészíthető a kis tulipános hímzés.

Első körben a leszabott anyagot szegőazsúrral kell elszegni, amihez itt egy kisvideó újra:

https://youtu.be/8RucdLmC5Ro

Ami plusz az eddigiekhez képest az a kontúrozás, melyet fekete fonal egy szálával készítünk a megadott műhelyrajz alapján, amit Illés Károlyné tervezett számunkra.


A következő két képen láthatják milyen kontúr nélkül és kontúrozva a hímzés....ég és föld! Életet lehell bele és kiemeli számomraA hímzéshez osztott hímző 2 szálát használtam, vékony, hegyes tűt és napszövet hímzővásznat

A párna bújtatójának kialakításához egy új öltést tanultam meg, amivel régen is készítették: "minden ember varrása/kötése"  Az anyagszélek összeerősítésére szolgáló öltéstechnika. Az egyik anyagszélből leöltve, átlós öltéssel áthurkolják a másik szélt és visszamenve az első szélre, átlós öltéssel azt is áthurkolják. Ezután visszaöltenek az első huroköltéshez és az ezt követő két szálat áthurkolják. Innen átlósan átöltve a másik huroköltéshez, mellé még egy huroköltést varrnak. Előre  haladva újra átlós öltéssel a szemben lévő szélbe hurkolnak...és így ismételjük az anyag mindkét szélén, a megfelelő távolságig, amin kényelmesen be tudjuk bujtatni a párnát.Ha bármiben elakadtok, bátran keressetek bizalommal!
Szép hétvégét kívánok:
Melinda
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...