2007. december 4., kedd

Advent első hétvégéje...


Hétvégén Petra lányom osztályával Bécsben voltunk.Fő cél az adventi vásár volt,de egy nagyon jópofa idegenvezető segítségével egész Bécsről kaptunk történeti áttekintést,és bejártuk a nevezetesebb helyeket is. A lábunkba benne volt aznapra jó pár km,de azt hiszem megérte!
Nagyon szép város,de legfőképpen az tetszett,hogy a műemlék jellegű épületekre nagyon oda figyelnek,rendben tartják,tisztaság van.
Magyarországon is nagyon sok szép hely van,csak sajnos mi nem tudjuk így tálalni a dolgokat ,mint az osztrákok(hát a pénz sajna nagy úr...).
Meg szerettem volna kóstolni az eredeti Sacher tortát(ami ugyebár a kedvencem),de mikor megláttam,hogy közel 900 ft-ba kerül egy szelet,elment a "kedvem" tőle...Nem a mi pénztárcánknak valók az ottani árak.
A vásáron is szerettem volna pár apróságot,emléket venni,de mikor megláttam,hogy pl. egy karácsonyfadísz 6-20 euro,gyorsan letettem róla.Lehet,hogy velem van a baj?De ,hogy egy gömb díszért 4-5000 ft-ot adjak ki...?!
Az árakat leszámítva tényleg nagyon jól éreztük magunkat,igazi kikapcsolódás volt.Petra nagy örömére egész nap csak ketten voltunk,egymással foglalkozhattunk.Régen volt már ilyenre példa(közel négy éve,mikor megszületett Eszter).Azóta mindig a kicsik voltak előtérbe,hiába próbáltuk bevonni őt is mindenbe, csak háttérbe szorult egy kicsit.
Ami még nagyon tetszett a lampion fák!Több fa fel volt díszítve különböző lampionokkal,amik a sötétben nagyon jól mutattak.





Kerestem,de biztosan rossz helyen,mert egyetlen egy kézimunka boltba sem botlottam.Pedig kíváncsi lettem volna a kínálatra,árakra...
A karácsonyi hangulatot,amely belepte a várost,hazahoztuk magunkkal és remélem sikerül egy kicsit átadni másoknak is...
Kellemes adventi várakozást,készülődést kívánok mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. De jó volt nektek. Azok a csizmák csodaszépek, gondolom akkor az áruk is az:))

    VálaszTörlés
  2. Hát igen az áruk elég húzós volt(12 euro körül,de volt drágább is!)
    De ötletnek nagyon jó!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...